Γιώργος ΛουκάςΟ Γιώργος Λουκάς ήρθε στην Αθήνα (Νέα Ιωνία) πολύ μικρός από την ιδιαίτερη του πατρίδα, το Καστελόριζο.
Αργότερα σπούδασε στο ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ φωνητική, ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα τραγουδιού κοντά στον δημοφιλή ΑΤΤΙΚ που σαν μαθητής του μεγάλου δασκάλου ήταν και ο τελευταίος του, που τον φώναζε "Γιωργάκο".
Αρχικά ασχολήθηκε ερασιτεχνικά συμμετέχοντας σε μια συντροφιά με μπάντζα και κιθάρες με την ονομασία «ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ» (1942-45) και αργότερα με το «ΤΡΙΟ ΑΛΕΓΚΡΟ» (1949).
Σαν επαγγελματίας πρωτοεμφανίζεται στο ΑΛΣΟΣ του Πεδίου του Άρεος (1951-1954) δίπλα στο Γιώργο Οικονομίδη.
Οι συχνές του εκπομπές στο ραδιόφωνο, η μακρόχρονη συνεργασία του με τον Γ. Οικονομίδη και οι δεκάδες δίσκοι με τραγούδια γνωστών συνθετών που ηχογράφησε κατά καιρούς στα στούντιο της ODEON – ΜΗΝΟΣ ΜΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ, και τραγούδιονται μέχρι σήμερα, τον έκαναν γνωστό και αγαπημένο τραγουδιστή σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
Έχει τραγουδήσει αλλά και παίξει σαν ηθοποιός σε πολλές Ελληνικές ταινίες δίπλα σε μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου. Όπως στην ταινία του Γιώργου Τζαβέλα, ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ με τον αξέχαστο ΑΤΤΙΚ.
Μεγάλος σταθμός στην καριέρα του είναι οι εμφανίσεις του στην ΚΥΠΡΟ, καθώς και δυο μεγάλες περιοδείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της ΑΥΤΣΤΡΑΛΙΑΣ όπως ΣΥΔΝΕΫ, ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, ΑΔΕΛΑΪΔΑ, ΠΕΡΘ, ΜΠΡΙΣΜΑΝ, ΝΤΑΡΓΟΥΙΝ, ΝΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛ και άλλες πολλές.
Η πρώτη το 1957 και η δεύτερη το 1962 που μαζί με τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον παιδικό του φίλο, και την Βίκη Μοσχολιού άφησε εποχή.
Έχει εμφανιστεί σε πολλά μεγάλα κοσμικά κέντρα στην Αθήνα και γενικότερα στην Αττική όπως, ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ, ΜΟΣΤΡΟΥ, ΜΠΑΜΠΗΣ (στην Κηφισιά) οπου και εμφανιζόταν για πολλά χρόνια.
Παράλληλα με το τραγούδι είχε και εμπορική δραστηριότητα διατηρώντας μεγάλο γνωστό κατάστημα παιχνιδιών στην Ν. Ιωνία.
Συνεχισε να εμφανίζεται, πάντα με μεγάλη επιτυχία, σε οικογενειακές ταβερνούλες χαρίζοντας στους φίλους του αξέχαστες στιγμές μέχρι και το 2013. 
Εφυγε απ' τη ζωή πλήρης ημερών στις 11 Δεκεμβρίου 2013.

                                                   -----------------*----------------

Ο Γιώργος Λουκάς Θυμάτε και μιλάει (2010) για την πρώτη (δοκιμαστική) προβολή της μοναδικής ταινίας του δάσκαλου του στο τραγούδι, Αττίκ,                                                                                  ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
και για τις τελευταίες στιμές του μεγάλου τραγουδοποιού Αττίκ                      (Κλέωνα Τριανταφύλλου) όπως τις έζησε τον Αύγουστο του 1944.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου